Tvåorna lirade såpafotboll

Vad händer om man skippar de vanliga reglerna för fotboll, och säg, förkortar planen, lägger ut en pressänning och fyller den med vatten och såpa? Jo, du får en boll som lever sitt eget liv och medspelare som oftast ligger på marken. Och skrattar.

Det var minst sagt halt på Guteskolans baksida på tisdagen då frisörtvåorna mötte samhällstvåorna i såpafotboll. Gympaläraren Erik Larsson hade hade satt ihop en lektion för att eleverna skulle få en övning i samarbete.

– Fast mest är det ju bara väldigt skoj, säger han.

Matchen, som fick publik även från grannskolan, slutade med vinst för samhällsklassen. Och kanske var det för hjälpen från gympaläraren.

– Vi måste ha vunnit med 40-2, säger Erik Larsson.

– Men oddsen talade ju verkligen för att vi skulle vinna, säger frisöreleven Denise Elm (till höger i första bilden).

Hur känns kroppen nu efteråt?

– Jag har garanterat fått några blåmärken, men kul var det, säger hon glatt.