Det spreds härlig fredagsstämning idag på Guteskolan då kören Körklumpen hade terminsavslutning. I Blå hallen fick elever och lärare bland annat lyssna till låtarna ”Jag ska stanna hos dig” och ”With a little help from my friends”.

Musik är ett av flera ämnen som man kan välja under ”elevens val”, som finns på schemat varje vecka. När kören sjungit klart pratade vi med en av körmedlemmarna som redan nu vet att han kommer att välja musik även nästa termin. Noa Jensen Ackrén från klass 7B, som ni ser med ljusblå tröja i klippet, säger att han kanske inte har några storslagna artistdrömmar, men att han gillar att sjunga.

– Vi har alltid haft mycket musik i familjen eftersom både mamma och pappa tycker om att sjunga. Så det finns i blodet typ, och det är roligt för jag har lätt för att lära mig nya låtar.

Då är det musik du vill jobba med i framtiden?

– Visst skulle det vara kul att bli musiklärare men det är svårt för man måste vara bra på så många instrument. Själv spelar jag lite trummor, säger Noa och avslöjar sin högsta dröm:
– Helst vill jag bli en känd ”gamer”. En som alla tittar på, på Youtube. Det skulle jag vilja tjäna pengar på och ha som jobb. Men då krävs det att jag blir mer social och rolig online, fast det tror jag nog att jag kan bli.