Nu har F-6 gått på sommarlov

Nu har sommarlovet börjat för eleverna i F-6. I tisdags var de först ut att avsluta vårterminen efter att alla klasser framfört några sommarlåtar.

Det var soligt väder när föräldrar, släkt och vänner samlats på baksidan på Guteskolan. Konferenciererna Elvira Åhlberg och Julia Åstholm Vikingsdottir presenterade årets stipendiat av Anders Ahlins minnesfond. Mamma Sofia Ahlin Schwanbom var på plats och höll ett tal om vikten av att ta vara på tiden och våra nära och kära. Sofia kunde också överlämna stipendiet till Emma Svensson – som fick det för att hon är en god och omtänksam kamrat.

Rektor Anna Engström höll sitt sommartal där hon bland annat berättade att resultaten i årskurs 6 är bättre än någonsin – ett glädjande besked.

Årets stora överraskning var att en förälder bad om ordet och från scen gav en tacktal till skolan och framför allt läraren i årskurs 6.

Dagen avslutades med rosceremoni, betygsutdelning och att alla – även föräldrarna – sjöng Den blomstertid nu kommer.