Matematik – nytt ämne på Guldpennegalan

,

På torsdagen gick årets guldpennegala av stapeln. P4 Gotland tittade in på banketten och mitt i vimlet, bland finklädda elever med fluga och hårband, träffade de läraren Anna Kramer som berättade om vad syftet med galan är.

– Det är ett sätt för oss att lyfta skrivandet lite extra. Efter höstlovet har alla elever fått chansen att skriva berättelser i tre olika former. Och i år har vi valt att blanda in matematiken också. Och det har varit en utmaning.

Och hur man skriver berättelser med matematik är något som Erik Lindén i trean är expert på. Han vann nämligen priset i kategorin matematik, men även faktatext. Så han vann två pennor.

– Man skriver om någon människa och sen blir det något problem och sen löser man det med matte plus eller minus något, säger han.

– Det är jätteroligt att vinna två gånger.

Alva Lind i samma klass kom tvåa i kategorin faktatext. Hon kom tvåa i kategorin faktatext, och tyckte som flera andra att det var lurigt att få in matematiken i texten.

– Det var rätt så svårt att komma på en matematik-grej. Jag skrev ingen berättelse men det blev ett matteproblem.

Precis som i förra året var det jättemånga fina berättelser som kom in.