Om Guteskolan

Guteskolan är en fristående skola på Gotland som startades 2007. Vi bedriver idag verksamhet från förskoleklass till och med skolår 9. Vi bedriver också en gymnasieskola som finns i Visby. Här kan man läsa samhällsvetenskap med inriktning samhälle eller media. Man kan också läsa naturbruk med inriktning hund eller hantverk med inriktning frisör, barn- och fritid, ekonomi eller estetiskt program med inriktning bild, media eller musik. Eller så kan man studera på naturvetenskap eller restaurang- och livsmedel.

Guteskolan skapades med en vision som står sig än idag. Det ska vara en skola där eleverna tycker det är roligt att lära sig nya saker, där eleverna kan känna sig trygga och där de får lära sig att tro på sig själva, så att de vågar ta för sig.

Jerry Engström

VD och ägare

Jag får ibland frågan vad som krävs för att skapa en framgångsrik skola. För mig är svaret på frågan enkelt. Det handlar om att ha engagerade ägare och en ledning som är nära verkligheten. Att lärarna har som högsta prioritet att eleverna ska lyckas och utvecklas i sin skola. Samt att de är bra förebilder och goda vägledare och lyssnare.

Det handlar också om att skapa ett klimat där både kunskap och att lära för framtiden är i fokus. Viktigt är också att eleverna känner sig trygga och att de tycker undervisningen är både lärorik och rolig. Detta kommer alltid att ligga som grund för Guteskolan både nu och i framtiden.

Anna Engström

Rektor på Guteskolans grundskola