Lärarna vann fotbollsturneringen 2016

I dag var det dags för Guteskolans årliga fotbollsturnering. Efter lunch samlades elever och lärare på fotbollsplanen vid Bingeby för den stora urladdningen – ingen elev eller lärare glömmer någonsin hur det går. Sett efter betygen och proven är detta årets viktigaste resultat.

Efter att lärarna och niorna vunnit flest matcher i gruppspelet, där lärarna vann alla sina matcher, möttes de båda lagen i finalen. Några minuter in i matchen trummade musikläraren Erik Törner på rejält på högerkanten, förbi försvaret, och satte 1-0 målet.

– Det kändes riktigt bra. Hade inte Mohammed missat så många frilägen innan så hade jag passat. Men nu körde jag själv istället, säger han.

Och tur var väl det. För Eriks mål måste ha inspirerat och sporrat lagkompisen – boxaren och elevassistenten Mohammed Said Ali – som strax efter satte 2-0 och slutligen 3-0 till lärarna. Trots resultatet var det en jämn match, som kunde ha slutat på ett annat sätt, i alla fall om man frågar niorna.

– Lärarna körde med lite fult spel, annars hade vi vunnit, säger Linus Örevik.

Gruppspel
Sjuan mot åttan: 0-2