Så var det klart. Efter tre års studier kunde 31 stycken treor från Guteskolans gymnasium ta studenten. Efter en gemensam lunch på Hamnplan sprang de ut till familj och vänner som väntade med sina fotoskyltar, som idag fick fungera som parasoll. Och där, just då, var känslorna blandade av både lycka och vemod.

– Det känns helt underbart, säger (skriker) Moa Lindqvist som gått frisörutbildningen och tillägger:

– Men jag kommer att sakna vår gemenskap. Vi har varit som en enda stor familj sedan första dagen.

Vännen Sofia Weimer från samhällsvetenskapsprogrammet håller med.

– Vi har haft så bra stämning i klassen, i hela skolan. Och jag kommer sakna alla lärare och Annika i kaffis, säger hon.

Frida Berg, som också pluggat ”samhälle”, kommer att sakna tryggheten med skolan. I alla fall lite.

– Det där med att hela tiden veta vart jag ska ta vägen. Vad som ska ske, säger hon, men sen skrattar hon till.

– Men nu är vi klara och det känns såå skönt att sluta.