F-3 på lektion i botaniskan

,

Hur många bin finns det i en bikupa och vem var det som döpte alla blommor? Det var frågor som eleverna fick svara på när F-3 hade utedag i Botaniska trädgården.

På tisdagsmorgonen gick flera lärare och eleverna i F-3 tillsammans till Botaniska trädgården i Visby. Dagens ämne skulle ha varit fågelskådning, men eftersom fågelexperten hade blivit sjuk blev det istället en dag i Carl von Linnés fotspår.

En rundvandring gick under guldregn och rönn, över bäcken och vidare till örtagården där alla fick i uppgift att hitta de örter som kan lindra hosta, magont och huvudvärk. Anton Möllerfors i 3:an kände till flera av medicinalväxterna.

– Jag vet vilka de är och var de växer i vilt tillstånd. Det är häftigt att de kan hjälpa sjuka, säger Anton.

Uno Hedlund, som går i 1:an, höll med. Han tyckte att det var kul att lära sig mer om alla blommor. Men han hade redan en favorit sedan innan.

– Gullvivor gillar jag mest. För de kan man äta och de är fina också.

Efter lektionen fick eleverna rast och mellanmål på Paviljongsplan.