Det springs för fullt mellan de båda frisörsalongerna på Guteskolan just nu. I den ena salongen sitter modeller som får nya frisyrer och toningar av elever från Guteskolans frisörprogram. I den andra tas modellerna emot för att bli stajlade av Donnergymnasiets stylistelever. De har några timmar till på sig att jobba innan modellerna måste vidare ner till Visby Hotell för att förbereda sig inför kvällens stora visning.

Att ställa upp som frivillig när hårvårdsmärket Grazette kommer till stan med sin roadshow är för flera av eleverna en självklarhet.

– Jag har varit med i tre år nu. Det ger bra erfarenheter och en variation. Man får se de nya trenderna och teknikerna men framför allt är det bra att få jobba på tid, säger Julia Sandgren, som går sista året på Guteskolans hantverksprogram för frisörer.

Kamonrat Johansson, som pluggar till stylist på Donnergymnasiet, känner likadant.

– Jag är med och staljar men jag gick också på en audition för att få vara modell, och jag kom vidare direkt, säger hon.

Temat för kvällens visning är vårens trender och influenser och kommer förutom i Visby att sättas upp i tre andra städer under våren. Marita Näsman, tekniker på Grazette, tycker att samarbetet med eleverna är viktigt.

– Eleverna är ju framtidens frisörer så det är jättebra att de får vara med och se hur det går till – då utvecklas de. Sedan går de såklart gratis på visningen.